Снимка: Ялта клуб

Годишната класация за най-добрите клубове за електронна музика в света на престижното списание DJ Mag най-после се появи и българските меломани няма как да останат недоволни. Софийският клуб Ялта се нарежда на страхотното 12-то място, като се изкачва с още седем позиции нагоре след като миналата година бе под номер 19.

Определено това е едно сериозно признание за клуба, след като преди четири години за първи път попадна в подреждането.

Клубът и неговият екип успяха в последните години да доведат най-големите имена на електронната сцена в столицата като Laidback Luke, Маркус Шулц (Markus Schulz), Роджър Санчес (Roger Sanchez), Пийт Тонг (Pete Tong), Paul Oakenfold и много други, а организираният от тях летен фестивал Solar на морето придоби дори международна известност с паметните гостувания на Тиесто, Армин ван Бюрен, Марк Найт, Карл Кокс и Ричи Хоутин.

Четирикратният N1 сред диджеите Армин обяви гостуването си през по-миналата година на Solar за своето най-добро участие през 2010, а включи и кадри от сета си през 2011 в последния си клип "Orbion". Той не е единственият диджей, който хвали българската публика, и не случайно клуб Ялта в София може да се гордее с не малко наистина паметни вечери в последните години, когато поне по нещо сме успявали да достигнем западните страни.
 

Иначе като цяло в класацията няма големи размествания и вечните титуляри отново са окупирали първите места. Space в Ибиса отново е N1, следван изненадващо от Green Valley в Бразилия, който в петте години от появата си прерастна в задължителен за посещение клуб, който Ван Бюрен и Axwell посочват за най-добър в света.

На третата позиция е Pacha, следван от Fabrik в Мадрид и култовия Zouk в Сингапур. Ministry of Sound (6) и Fabrik (8) са представителите на Лондон в десетката, а балеарските острови са представени също от BCM (7) на о. Майорка и легендарната Amnesia на Ibiza. Под N10 е още един бразилски клуб – Sirena, а на 11-тата позиция се нарежда с нечувания скок от 69 места Marquee в Лас Вегас. Което ясно отразява огромния бум на електронната музика в САЩ в последната година. Именно сред това съзвездие от гиганти се нарежда и Ялта, за което ги поздравяваме.

От клуба се свързаха с някои от българските любимци по повода и им зададоха по няколко въпроса за родните им фенове.


Sandy Rivera

С какво се различават партитата в Ялта от останалите места?

За мен Yalta e като сутрините на терасата на Space, само че през нощта. А всички обичат сутрините в Ибиса. Когато съм в София свиря парчета, които са специално за Ялта или за големи събития със страхотен звук. В момента, в който пусна някое от тях тълпата пощурява.

Кой е любимият ти момент?

Имам много! Преди няколко години на новогодишното парти, когато гледах фойерверките на площада, а след това продължилия ми почти 10 часа сет, беше наистина фантастично. И след това рождения ми ден през януари тази година, и двете партита са извън всякакви класации.

Какво би казал на българските фенове?


Всички диджеи обожават публиката, която им позволява да свирят без да се налага да пускат хит след хит. Обичам ви заради това и моля ви никога не се променяйте.


Hernan Cattaneo

С какво се различават партитата в Ялта от останалите места?

Клубът е страхотен, най-добрия звук, осветление, пулт, а публиката е една от най-добрите, които може да се видят в цял свят.

Кой е любимият ти момент?
Обикновено най-яко е след 5 часа сутринта, когато светлините отслабват, а музиката става все по-дълбока.

Какво би казал на българските фенове?

Много съм благодарен на българските фенове и на целия екип на клуба за цялата подкрепа през всичките години.


Sharam


С какво се различават партитата в Ялта от останалите места?

Енергията е огромна и можеш да усетиш близката връзка между диджея и публиката, а това чувство е много специално.

Кой е любимият ти момент?

Последния път когато бях в Ялта свирих около 6 часа, а накрая си направих експеримент с публиката, като започнах да пускам drum & bass и всякакви луди парчета. Публиката се наелектризира и определено реагира на това страхотно. Това за един диджей наистина е най-доброто което можеш да си пожелаеш – музикално отворена публика.

Какво би казал на българските фенове?

Искам да благодаря на всички за подкрепата и на цялата любов, която съм получавал през годините и се надявам скоро да се върна във вашата страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase