Снимка: Lap.bg

Отборът на ЦСКА-София се наложи с 3:1 над Левски във второто дерби през месец април, играно на стадион "Васил Левски". Така "червените" постигнаха дубъл над големия съ съперник след успеха с 2:0 на 7 април, който се игра пред много повече фенове.

Улаус Скаршем, Джонатан Линдсет и Марселино Кареасо вкараха за тима на Стамен Белчев още през първото полувреме и отборът започна да мисли за разгром. Левски обаче направи по-добро второ полувреме, в което направи много пропуски, преди резервата Асими Фадига все пак да отбележи почетното попадение.

Мачът започна с атака с настойчива атака на Левски, при която топката излезе в корнер, а Карлос Охене бе ударен в ребрата от изненада в стартовия състав на "червените" Сенянг. След изпълнението му Хосе Кордоба стреля с глава високо над вратата на Густаво Бусато.

В шестата минута Матиас Фаетон от ЦСКА-София направи индивидуален пробив, който завърши с неточен далечен изстрел.

В 14-ата минута Джонатан Линдсет натисна Кордоба, който сгреши, но Кристиан Димитров поправи в последния момент пропуска на съотборника си.

Малко по-късно Джавад Ел Джемили намери топката от въздуха пред наказателното поле, стреля остро, Бусато успя леко да отклони топката, която рикошира в левия му стълб и се върна на терена. още при следващата атака Рикардиньо от "сините" се възползва от грешно връщане на топката назад и стреля покрай излезлия да гжо пресрещне Бусато, но шутът му премина покрай левия стълб.

Тимът на Стамен Белччев направи страхотна атака в 25-ата минута. Тогава Линдсет изведе Санянг отляво, който центрира остро, Хосе Кордоба успя да изпревари Фернандо Каранга и изби топката от краката му, но тя стигна до Улаус Скаршем, който е заби под напречната греда - 1:0.

Левски реагира и направи две опасни атаки, но по-близо до втори гол бяха символичните домакините, като в 27-ата минута вратарят Пламен Андреев трудно изби в корнер коварен прехвърлящ удар на Линдсет.

В 37-ата минута Левски отново бе хванат на бърза контраатака от съперника. Скаршем бе изведен отдясно сам и спокойно овладя топката, изчака Цунами и даде нас на сънародника си Линдсет, който с плътен удар по земя в левия долен ъгъл на вратата направи 2:0.

В 44-ата минута преднината на ЦСКА-София стана класическа. При изритана топка от "червената" защита Фабио Лима върна изключително къса топка къв вратаря Пламен Андреев, която бе пресечена от Марселино Кареасо, който преодоля с финт вратаря и с левия крак прати топката в опразнената врата - 3:0.

Втората част започна с тежък удар на резервата на Левски Евертон Бала, който бе спасен от Густаво Бусато, а след това шут на Ел Джемили бе блокиран в корнер.    

Веднага след това отново остър шут на Ел Джемили бе спасен от Бусато, а в борбата за отскочилата топката Марин Петков и Сенянг сблъскаха главите си, което доведе до сменятя на Саняг и превързването на главата на българския национал.

Тимът на Николай Костов продължи да доминира и веднага след това Евертон Бала направи добър финт, като пасът му бе избит от Браян Кордоба, като топката се насочи към вратата, но резервата Де Нойер предотврати с гърди попадението, избивайки в ъглов удар.

Натискът на "сините" продължи и на Бусато му се наложи да отбива топката и от краката на останалия сам срещу него Патрик Мислович.

Малко след час игра логичното се случи. Цунами центрира отдясно и оставеният непокрит Асими Фадига, който влезе като резерва, с удар от въздуха в долния десен ъгъл направи 3:1. Това е втори пореден гол на французина, който преди седмица донесе победата срещу Берое.

Две минути по-късно Каранга вкара във вратата на Левски след корнер, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 79-ата минута вратарят на "сините" Андреев увисна при изпълнение на пряк свободен удар, но Амос Юга не успя да вкара с глава от малък ъгъл.

В добавеното време Патрик-Габриел Галчев открадна топката и центрира, но Ел Джемили стреля леко в тялото на Бусато.

Със спечелените три точки ЦСКА-София се утвърди на второто място вече с 66 ш с аванс пред Черно море от 4. Тимът обаче изостава на 9 зад шампиона Лудогорец, който има и мач по-малко. ЦСКА-София ще гостува на Ботев в Пловдив в сряда в реванш от полуфиналите за Купата на България.

Левски остава пети и с все по-малки шансове да се пребори за място в евротурнирите през следващия сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase