Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Митничари задържаха недекларирани 100 000 щатски долара и 61 500 евро на МП Капитан Андреево при две проверки на пътнически микробус и товарен автомобил, съобщиха от митниците.

При едни от случаите на 13.10.2024 г. на пункта пристига влекач с полуремарке с турска регистрация. Водачът – турски гражданин , представя документи за превозваната стока от Нидерландия през България и Турция за Ирак. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности в един от страничните шкафове на полуремаркето. В хода на контролните действия в шкафа е открита желязна верига за сняг, поставена в срязана пластмасова туба. Под веригата се установяват укрити еврови банкноти. Установените пари са 61 500 евро с левова равностойност 120 283 лева. На шофьора е съставен акт за административно нарушение.

Недекларирана валута е открита и на 09.10.2024 г. при проверка на микробус, с чужда регистрация. В него пътуват от Украйна през България за Турция седем пътници, които заявили, че не пренасят парични средства, които да декларират. При извършения личен преглед на пътуващите, в горното бельо на две жени, са установени укрити съответно 30 000 и 20 000 щатски долара. Недекларирани 50 000 щатски долара са открити в дамската чанта на друга жена от микробуса. Общата сума на откритата и задържана валута при проверката на трите пътнички е 100 000 щатски долара. На нарушителките – украински гражданки, са съставени актове за административно нарушение.   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Кубрик

преди 3 часа

Бедни и жалостиви усраинци,добрс работа на митничарите.

2

Бай Урко

преди 3 часа

Добра наденица!!!

1

ИТ

преди 3 часа

Това са джобните на един съфорумец - многоимотен програмист в 9 клас, който пише под статиите за имоти. Смешна работа.

fallback