Снимка: БГНЕС

Цех за сушене и обработка на канабис е разкрит в землището на етрополското село Брусен, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.

Полицейските действия са започнали в сряда сутрин в рамките на проведена специализирана акция срещу престъпленията с наркотични вещества на територията на община Етрополе.

Към 9:15 часа на второкласен път 2-37 служители на районното управление в Етрополе са пристъпили към проверка на лек автомобил, управляван от криминално проявен и осъждан бургазлия. В колата служителите на реда са открили чувал с два пакета в него, съдържащи общо около 3.200 кг тревиста маса, реагираща на канабис, обясниха от полицията.

В последвалите процесуално-следствени действия са се включили и служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция. При извършено претърсване на обитаван от мъжа наследствен имот, намиращ се в отдалечена гориста местност в землището на село Брусен, община Етрополе, криминалистите попаднали на цех за сушене и обработка на канабис.

Цехът е бил прикрит в плевня и е оборудван с мрежести сушилни, вентилатори, машина за мелене на тревиста маса, агрегат и водна помпа. Открита и иззета е оставена за сушене зелена тревиста маса, реагираща на канабис с общо тегло около 1.100 кг, а на двора са установени и седем засадени растения от рода на конопа с височина между 150 и 180 сантиметра, посочиха още от ОД на МВР.

Претърсен е и втори лек автомобил, използван от 45-годишния мъж, паркиран на улица в Етрополе. В колата са открити два пакета с бяло кристалообразно вещество, реагиращо на метамфетамин, с общо тегло около 70 грама.

В разследването са съдействали и служители от ОД на МВР в Бургас. Те са извършили претърсване на адреса на мъжа в областния град, където са открили и иззели още около 100 грама тревиста маса, реагираща на канабис.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Ботевград.

След доклад от събраните доказателства бургазлията е привлечен като обвиняем за извършени престъпления, отнасящи се до лице, което без надлежно разрешително придобие или държи наркотични вещества или техни аналози, като за високорискови наркотични вещества или техни аналози това се наказва с лишаване от свобода от една до шест години и с глоба от две хиляди до десет хиляди лева.

С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена до 72 часа, информираха още от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase