Снимка БГНЕС
fallback

Окръжна прокуратура - Кюстендил ръководи разследване на пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт на пешеходец.

На 16 септември 2024 г. на път между селата Ресилово и Самораново, община Дупница, водачът на лек автомобил, м. "Шевролет", 26-годишният Д.З., предизвикал пътнотранспортно произшествие, вследствие на което била причинена смъртта на 49-годишна жена. Извършителят на деянието избягал от местопроизшествието.

В хода на разследването той е бил установен и задържан. С постановление на Окръжна прокуратура-Кюстендил лицето е привлечено в качеството на обвиняем. Установено е, че престъпното деяние е извършено след употреба на канабис.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления по транспорта. Наблюдаващият прокурор внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Д.З.

Блъснатата жена е била настанена в дупнишка болница със счупен глезен, но часове по-късно починала от други тежки травми на вътрешните органи. Автомобилът е напуснал местопроизшествието. След получения сигнал в РУ Дупница са предприети незабавни издирвателни и заградителни действия и причинителят на произшествието е установен и задържан. Той е 26-годишен дупничанин, таксиметров шофьор.

След произшествието се е прибрал, сменил е автомобила, с който е блъснал пешеходката, и излязъл с личния си автомобил БМВ. Направен му е тест за употреба на алкохол и наркотици, резултатът е положителен за дрога. Автомобилите – „Шевролет" и БМВ, са иззети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

до 9

преди 1 ден

До Анонименкакаъвто народа такава му и държавата !

12

Алекс

преди 1 ден

Страшно е в дълбоката провинция.

11

Анонимен

преди 1 ден

тревата задържа в кръвта около 6 месеца, под въздействие ли е бил или е употребявал миналия месец е въпроса

fallback