Снимка: БГНЕС

Едва на 19 години е бил шофьорът на микробуса, който катастрофира с група мигранти край село Драка, Средец, съобщиха от Окръжната прокуратура в Бургас.

От ведомството уточниха, че вече е започнало разследване на пътнотранспортното произшествие, при което младият мъж загина.

В превозното средство, освен водача, са пътували 15 чужденци, за които има данни, че са влезли нелегално на българска територия, посочиха от държавното обвинение. Установено е, че управляваният от българския гражданин микробус е катастрофирал самостоятелно минути след като не се е подчинил на сигнал от полиция.

В резултат от катастрофата са пострадали и шестима от чуждите граждани. Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието, провеждат се и разпити на свидетели.

По-рано днес директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" гл. комисар Антон Златанов съобщи, че след проверка полицаите установили, че в буса има 15 афганистански граждани. Златанов разкри, че властите вече работят по нова стратегия - "спирането при подобни проверки става по най-безопасния начин и така, че да няма пострадали."

"Понякога поведението на водачите е много безотговорно и те нямат ангажимент да пазят ничий живот", посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase