Продукти:
- 300 г червено зеле
- 300 г бяло зеле
- 2 моркова
- листата на 1 връзка магданоз
- За дресинга:
- 1 чаша майонеза
- 1 чаша кисело мляко
- сол и черен пипер на вкус
- сокът на 1 лимон
Приготвяне:
- Зелето се почиства и се нарязва тънко с нож или с ренде.
- Морковите също се настъргват фино.
- Сложете зеленчуците в купа и добавете към тях наситнения магданоз.
- По желание може да намачкате малко зелето.
- В отделна купичка комбинирайте съставките за дресинга.
- Овкусете салатата, разбъркайте добре и сервирайте.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
fallback
fallback
fallback
Коментари Напиши коментар
4
Анонимен
преди 1 месецВелика идея, в жегите да ядем майонеза, а сезонните пращящи домати, краставици и пиперки може би когато започнат да продават пластмасовите. Аман от подобни.
3
Анонимен
преди 1 месецНай-обикновена салата зеле и моркови с майонеза. Подходяща за зимата и хора с недостиг на тегло. Излишни калории. Има я по магазините. Много по-свежа е с оцет или лимон. А да уникалното, добавили червено, но зеле, по-добре цвекло.
2
Анонимен
преди 1 месецСамо в събота ли трябва да се приготвя такава салата?