Снимка Марица

Арестуваха бездомник за големия пожар на Гребната база. Пламъците лумнаха в сухи треви минути след 16 часа вчера. Огънят бе локализиран и потушен от екип на Пожарната. При първоначалния оглед на местопроизшествието са открити веществени доказателства, че запалването е умишлено.

Още същата вечер криминалистите влезли в дирите на техен познайник - 30-годишен скитникщ. Той е отведен в полицейския арест, а в обясненията си посочил механизма на престъплението, съобщиха от полицията.

Междувременно две жени са заподозрени за други два пожара с материални щети на територията на Карлово. Според предварителната информация в четвъртък вечер възрастна жителка на село Войнягово не загасила напълно жарта в огнище в двора си и появилите се отново от вятъра пламъци се прехвърлили в съседен имот, засягайки покривна конструкция на стопанска постройка.

На другата сутрин в землището на село Климент, също по непредпазливост, жена предизвикала пожар, хвърляйки кибритена клечка от запалена цигара. Огънят е обхванал розови насаждения, лозя и сухи треви, като предстои да бъде изяснена общата му площ, пише Марица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase