Снимка БГНЕС
fallback

От няколко години Седемте рилски езера са сред предпочитаните дестинации за летен туризъм. Хиляди се изкачват до циркуса на езерата, но всички те трябва да спазват основни правила. Дирекция "Национален парк Рила“ призовава посетителите в защитената територия да спазват установените правила за поведение, предаде "Фокус“.

Сред тях са: движете се само по маркираните туристически пътеки; не навлизайте в езерата; в случай че сте с домашен любимец придържайте го на повод; не изхвърляйте отпадъците си.

Въведена е забрана за палене на огън на цялата територия на Националния парк. Разбира се, забранено е използването на моторни превозни средства, всякакви превозни средства за придвижване горе в района. До 5 000 лева е глобата за нарушение на режимите в защитената територия.

"Със своята лична отговорност всички ние можем да опазим уникалната рилска природа за бъдещите поколения“, споделят от Дирекцията на парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

До 8

преди 1 месец

Мисля, че при 7-те Рилски езера има някакви силни енергии / енергийни портали. Като ученик бях ходил и минахме оттам. Направихме преход. Когато се прибрах в града, в който живея (близо до Рила), започна да ми става лошо от съвсем малко количество бира. А аз тогава пиех бира и не съм имал проблеми. Най-изненадващо за мен е, че след кратък много труден период на мисловно и стресово натоварване, имах разтърсващо трансцедентно преживяване.

26

Ббб

преди 1 месец

А абирки на секта не е забранено..

25

Анонимен

преди 1 месец

В кое езеро е разрешено да се ***?

fallback