Снимка: МВР-Пловдив

Преди около месец и половина от търговско дружество, осъществяващо покупко-продажба на билети за културни събития по електронен път, била засечена смущаваща онлайн заявка на стойност 4100 лева за посещение на музикален концерт с 82 от общо 100 ваучери, закупени в пакет за служителите на една и съща фирма, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

След като предварителната информацията е подадена в отдел „Икономическа полиция“ в града, със случая се ангажират служители, разследващи престъпления, извършени чрез компютърни мрежи и системи.

В хода на работата, координирана от наблюдаващия досъдебното производство прокурор от Районна прокуратура – Пловдив, са предприети редица експертни действия и много скоро разследващите влезли в дирите на 29-годишен мъж.

От събраните доказателства е изяснено, че след като се сдобил с един от въпросните ваучери, той достигнал до кодовете на останалите от серията. В желанието си да продаде комплекта от 82 билета на черно извършителят ги разпечатал в книжарница, но намеренията му останали неосъществени след намесата на разследващите.

При задържането мъжът направил пълни самопризнания, посочвайки, че се възползвал от пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Работата по документиране на случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase