Снимка: БГНЕС

83-годишна жена от Пловдив стана поредната жертва на телефонна измама. Възрастната жена е била подмамена по добре познатата схема с уж настъпила катастрофа и задържани роднини.

Последвалото полицейско разследване е установило един от извършителите, който е задържан и вече е привлечен като обвиняем.

Случаят е от 9 юни.

Пострадалата жена живеела в Пловдив. На 9 юни тя получила телефонно обаждане от непознат мъж, който се представил за полицай. Той обяснил на пострадалата, че синът й заедно със съпругата му са задържани, тъй като са участвали в настъпило пътнотранспортно произшествие и трябва да платят 40 000 лв.

Пострадалата обяснила на мъжа, че има само 5300 лв., които можела да даде. В изпълнение на указанията на обвиняемия, с когото разговаряла по телефона, пострадалата поставила 5300 лева в торба и ги пуснала през терасата на жилището си, където бил задържаният мъж. Той взел парите и се отдалечил от жилището на пострадалата. В хода на разследването самоличността му била установена.

Той е на 63 години и е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура-Пловдив в качеството му на помагач. Престъплението е по чл. 209 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 4 вр. чл. 26 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase