Снимка: архив, БГНЕС

Възрастна жена е измамена с 8000 лева от телефонни измамници в Хасково, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Сигналът за измамата е подаден от 90–годишната жена вчера в 14:30 часа на спешния телефон. Измамената разказала на полицаите, че около 10:00 часа е получила обаждане на стационарния си телефон, а впоследствие е позвънено и на мобилния й телефон от мъж, който й се представил за лекар.

Измамният доктор приложил схемата „пострадал роднина“, за да въведе в заблуждение жертвата си. Гласът съобщил на възрастната жена, че дъщеря й е пострадала и са необходими средства за лечението й. Без да се усъмни, жената последвала указанията, които й били дадени, и предала на входната врата на дома си на улица „Булаир“ 8000 лева на напълно непознато за нея лице.

Когато часове по-късно осъзнала измамата, подала сигнал в полицейското управление.

В рамките на няколко дни това е втората измама на телефонни „терористи“ в Хасково по същата схема - с пострадал роднина, който се нуждае от пари за лечение. При предходния случай беше измамена  91-годишна жена, която също даде 8000 лева. Бяха задържани мъж на 58 г. и жена на 40 г. от хасковското село Гарваново. При ареста им в тях беше намерена и по-голямата част от инкриминираните пари, припомня полицията, цитирана от кореспондента на БТА в Хасково Красимира Славова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase