Снимка: БГНЕС

Полицаите от Районно управление (РУ) – Годеч са задържали непълнолетен 17-годишен младеж, отнел два автомобила и катастрофирал с тях, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София.

Сигналът за единия пътен инцидент е постъпил към 4:50 часа на 6 април в районното управление. Инцидентът е станал на отбивката над свогенското село Манастирище.

Изпратените на място полицейски служители са установили, че лек автомобил с марка „Фолксваген Голф“, управляван от непълнолетен и неправоспособен младеж, е катастрофирал в мантинелата. Служителите на реда са извършили справка, от която е станало ясно, че колата е собственост на жителка на Годеч и била противозаконно отнета от служебния паркинг на ресторант.

Водачът на 17 години е от врачанското село Лиляче. Той е бил тестван с дрегер, който е отчел 0,60 промила алкохол. Задържан е в ареста за срок до 72 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно в РУ - Годеч е получен сигнал и от втори собственик за липсата на автомобила му с марка „Нисан“, паркиран пред адреса му с ключове на таблото.

Полицейските служители са открили колата изоставена на пътя за Монтана със следи от удар в предната част. При извършен обход на района униформените са установили, че металната врата на портал в годечкото село Шума е откъсната от пантите, а около нея има следи от гуми и множество пластмасови частици. Според събраните до момента данни извършител и на това престъпление е 17-годишният, който работи като пастир при собственика на автомобила с марка „Нисан“.

Криминално проявеният и осъждан непълнолетен е привлечен в качеството на обвиняем  и му е наложена мярка за неотклонение „надзор на член на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни“, добавиха от полицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase