Снимка: БГНЕС

Голямо количество пиротехнически изделия, самоделни взривни устройства и димки са  иззети на Националния стадион "Васил Левски" в часовете преди дербито между Левски и ЦСКА днес от 14:45 часа. Това съобщи началникът на сектор масови мероприятия в СДВР – Иван Георгиев на извънреден брифинг от пистата на стадиона, предаде БТА.

По думите му една от ракетите тип "писалки" може да произведе 380 изстрела за 6-7 минути, а цялото количество конфискувани ракети е било достатъчно да произведе заря за цяло полувреме.

"Имаше среща в СДВР, на която присъстваха представители на двата клуба, както и привърженици на двата отбора и искахме да се избегне внасяне на пиротехника, но това не се случи. Бяха иззети ракети и самоделни взривни устройства, някои от които с прикачени дистанционни устройства.

"Не може да се каже кога са внесени тези неща, установено е, че тази сутрин 5 от камерите на стадиона не работят. Останалите не са преглеждани, трябва технологично време. Изненада ни количеството внесени материали, подходът е иновативен" каза главен инспектор Иван Георгиев.

"С тези ракети, тип писалки – едните са с 380 изстрела, другите са с 300. Една ракета може да стреля 6-7 минути, което означава, че за цялото количество може да гледаме едно полувреме заря. Могат да нанесат много материални и физически щети", каза още представителят на СДВР.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase