Снимка: БГНЕС

Полицаи от Хасково разкриха посредничка при телефонна измама в Хасково, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Те са успели да стигнат до замесената в противозаконното деяние, извършено на 11 март т.г.

Тогава 86-годишна жена беше заблудена, че дъщеря ѝ е пострадала при битов инцидент и за лечението е необходима голяма сума пари. Жителката на областния център предаде спестяванията си от 26 000 лева.

В хода на оперативно-издирвателните действия криминалистите са установили 52-годишната жена посредник, която взела парите от възрастната жена и ги предала на лица в Румъния. След като била задържана в дома си в село Узунджово, тя признала действията си и описала механизма на извършеното деяние. Пред служителите на реда разказала, че пътувала до Русе, а оттам с такси до Румъния, където оставила парите в кош за смет, както била инструктирана. За цялата "операция" получила 400 лв. за пътни и 500 лв. за "услугата". Признала, че била наета по мобилно предложение за обяви за работа. Мярката ѝ за задържане е била до 24 часа, допълват от полицията.

Междувременно телефонна измама е била осъществена и в Любимец. На 15 март в 11:00 ч. 76-годишна жена от града получила обаждане от мъж, представил се за внук ѝ. Той ѝ казал, че ще изпрати пратка с документи, които да скрие, тъй като щели да са изненада за родителите му. За целта обаче му трябвали 5000 лева. Жената се съгласила и малко след това предала въпросната сума на двама мъже, дошли пред дома ѝ. След като до 17:00 ч. жената не получила документите, се усъмнила и сигнализирала в полицейския участък. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase