Снимка БГНЕС

Мартин Божанов Нотариуса и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Това стана ясно по време на изслушване в Прокурорската колегия на ВСС от прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП).

Димитрова посочи, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Тя също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях. "Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, твърди порокурорът.

Интересен факт е, че десетима от изслушаните прокурори днес, присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов. Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране.

"Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали", обяснява прокурор Димитрова, предаде БНР.

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase