Снимка: БГНЕС

При специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в Монтана е разкрит измамник, който отнел пари и злато от възрастна жена от областния град, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

На 28 февруари година жената получила обаждане на домашния си телефон от непознат, който поискал пари за хирургическа операция на неин близък човек. Жената не повярвала и затворила телефона.

След малко тя обаче получила ново обаждане от друг непознат, който се представил за началник на криминална полиция и я инструктирал да предаде всичките си пари и ценности с цел съдействие в полицейска операция по залавяне на престъпна група, която е поискала финансовите средства за мнимата медицинска операция. Този път жената повярвала, че помага на полицията за залавяне на престъпниците и хвърлила през балкона си в торбичка 1800 лева и 6,5 грама златни накити – пръстен и гривна.

След като минали няколко часа и никой не се обадил, за да върне ценностите, жената се обадила в полицията и разбрала, че е измамена.

По случая било образувано досъдебно производство по член 209 от НК, а вчера престъпникът бил разкрит – мъж на 24 години от град Роман.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase