Снимка: БГНЕС

Туристи от Великобритания, почиващи в курортния комплекс "Боровец", са нанесли побой на мъж от самоковското село Радуил, съобщиха от Областната дирекция (ОД) на МВР – София.

Около 3:40 ч. на 2 март мъжът от село Радуил посетил полицейския участък в курорта Боровец и съобщил, че чужденци са му нанесли побой пред нощно заведение. Пострадалият бил прегледан в Центъра на спешна медицинска помощ в Самоков, след което е отказал хоспитализация, допълват от полицията.

Оттам посочват, че полицейските служители предприели оперативно-издирвателни действия като разкрили и задържали извършителите. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата двама жители на Великобритания са привлечени като обвиняеми за това, че в съучастие са причинили на потърпевшия средна телесна повреда.

Наложена им е мярка за неотклонение "парична гаранция".

В хода на оперативната работа по установяването им е задържан и трети техен сънародник, в хотелската стая, у когото криминалистите открили картонена кутия със суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, и саморъчно свита цигара със същото съдържание, посочват още от ОД на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase