Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Криминалисти от управлението в Димитровград конфискуваха стоки с лого на защитени марки и фалшиви фактури, съобщиха от Регионалната дирекция на МВР в Хасково.

На 23 февруари те са проверили търговски обект на Неделен пазар и лек автомобил, ползвани от двама жители на Нова Загора.

В обекта са открити 330, а в колата - 33 артикула с лого и надпис на защитени търговски марки без разрешение на правопритежателя. Двамата собственици на 21 г. и 32 г. са ги предали на разследващите с протоколи по образуваните досъдебни производства.

В същото време икономическите полицаи са проверили на пазара 39-годишна жена от омуртагското с. Беломорци. Жената е заловена в момент на продажба на непопълнени фактури с фиктивен издател, към които е имало прикрепен касов бон. Иззети са 65 непопълнени бланки.

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те се внасят от Турция или се произвеждат в малки местни фирми. Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където почти всяка седмица полицията открива такива артикули, показват данни от информационните бюлетини на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 месеца

Адибас, Ники, Пумба и Рибок

5

bl

преди 2 месеца

Вие сериозно ли? Че то на пазара в Димитровград няма нефалшиви стоки.Тези дето са ги "хванали" просто не са си платили "таксата".

4

Анонимен

преди 2 месеца

Оргинални са бе бате. Заклеам се бе бате.

fallback