Снимка: Агенция "Митници", архив

Полицията в Плевен иззе голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки. Спецакцията е проведена във вторник като са проверени търговски обекти в града, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В хода на действията с участието на служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОД на МВР и Второ районно управление около 11:30 часа от магазин на улица в областния град са иззети 267 нередовни стоки - блузи с къс и дълъг ръкав, спортни комплекти, черни якета, шуби, колани и шапки с надписи на запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право, посочват от полицията.

Около 12:40 часа от друг щанд в същия магазин са конфискувани още артикули, изложени за продажба - маратонки, колани, комплекти горнища и долнища, блузи и якета, с популярни марки. Иззети са общо 144 артикула.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на експертизи при взаимодействие с Районната прокуратура в Плевен.

Образувани са досъдебни производства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase