Снимка: БГНЕС

Двама полицейски служители от Велико Търново са пострадали при задържане на криминално проявен мъж по време на извършена от него кражба през нощта, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията.

В хода на специализирана полицейска операция и при обход в района на спортната зала във Велико Търново полицейски служители са забелязали мъж в момента на кражба на сгъваема стълба от лек автомобил. Те са предприели действия по задържане на мъжа, той е оказал съпротива, хвърлил е стълбата по единия полицай и му е нанесъл порезна рана на крака. При задържането мъжът е причинил средна телесна повреда и на другия полицай.

Задържаният 47-годишен мъж от Велико Търново е известен на полицията и многократно осъждан за кражби. Първата му криминална регистрация е от 1994 година, а първата присъда, която е излежал, е от 1997 година. Мъжът има общо 12 съдебни регистрации за кражби. На пострадалите служители е оказана медицинска помощ. По случая е започнато досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase