Снимка: Агенция "Митници"

Стоки с лого на запазени търговски марки иззеха при съвместна операция служители на Районното управление в Свиленград и митничари на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

На митническо бюро "Капитан Андреево" на 9 февруари е проверен автобус, управляван от 68-годишен турски водач. В товарната кола са намерени 4439 парфюма и тоалетни води с лого и надпис на защитени марки без разрешение на правопритежателя. Те са иззети с митнически разписки.

Следващите два дни в хода на полицейска операция служителите са извършили още 15 проверки на влизащи в страната автомобили. При тях са конфискувани още 826 парфюма, 1328 текстилни артикула, 78 чифта спортни обувки, 14 килограма препарати за растителна защита и 9900 къса безакцизни цигари, допълват от полицията.

Според статистиката, миналата година на пункта с Турция са конфискувани над един милион артикула с обозначения на световни търговски марки. Най-често обект на нелегален трафик са текстил, обувки, аксесоари и парфюми.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase