Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

МВР установи за ден 42 -ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и 14 водачи - след употреба на наркотични вещества. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи пресцентърът на МВР. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни срества от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 42 -ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 22 -ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 20 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, а един е отказал да бъде тестван, посочват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Е

преди 4 месеца

Шофирането е отражение на МОМЕНТНОТО психическо състояние на шофьора -- това е правилото ! Значи лошото шофиране може да е породено и от един домашен скандал ,а бързото от дива музика във колата , от возеща се компания подстрекатели от желание да изпъкнеш пред мадамата от усещане че си ,,силен,, мама тати или ти си на висок пост -- господа няма смисъл да ви убеждавам ,азвътрешно съм убеден че вие не сте прави и до никъде няма да стигнете и оправете си пътищата те са лоши и предвещават удари !

16

ЕДИН ГОЛЯМ ЗАТВОР

преди 4 месеца

Цял живот съм шофъор професионален от години изобщо не пия НО съм пил и знам че човек който пие редовно от 100 гр ракия не може да тръгне да трепе семейството си ,сега има хора който не пият и ако изпият 100 гр твърдо просто ще припаднат -- амфетамините също са опасни НО не тези който си пил преди една седмица или пушил трева преди една седмица --- ами полицията да иска драконовски закони срещу продаващите тези вещества ,значи ще си ги продаваме под носа на полицията ,а ще вкарваме шофьорите във

15

ЕДИН ГОЛЯМ ЗАТВОР

преди 4 месеца

Има до 1200 човека като е претъпкан ! Ако си гледат работата по сериозно и се тръгне вечер яко на проверки Поне 2000 на месец минимум трябва да хванат ! -- Държавата трябва да се утрепе да прави затвори ,сума ти семейства ще се разбият деца ще останат без родители и те после ще правят така -- така битки не се водят има си и народопсихокогия --тези мерки във сегашния им вид са недомислени преувеличени и пагубни те са много по страшни и със огромни негативни последици !

fallback