Снимка: БГНЕС

Трима непълнолетни, извършили кражби и палежи, са задържани в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Първият задържан е 14-годишен от село Василовци, който откраднал 250 лева, намиращи се под дюшек в имота на 48-годишен мъж от същото село. Половината от сумата е намерена в крадеца и е върната на собственика.

В квартал „Кошарник“ в Монтана е установен и задържан 16-годишен, който откраднал два златни пръстена с тегло около 10 грама. Около 2 часа през нощта непълнолетният се промъкнал в дом на свой съсед на 24 години в квартала и свалил от ръката му двата пръстена, докато стопанинът спял. Пръстените, които са на стойност около 1000 лева, били намерени в момчето и върнати на собственика им.

Момче на 15 години от Монтана е установено като автор на три палежа в областния град. На 6 ноември около 19:23 часа на булевард "Свети Патриарх Евтимий" бил запален лек автомобил „Фолксфаген поло“, на 13 септември в квартал „Младост“ бил запален автомобил „Рено Еспейс“, а на 9 октомври в същия квартал били запалени автомобилни гуми, като пожарите нанесли значителни щети на автомобилите и на околната среда.

По всеки от случаите започнали разследвания, които установили, че автор на палежите е едно и също момче на 15 години от Монтана.

Срещу трите момчета са образувани досъдебни производства, уведомен е и Отделът за закрила на детето, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase