Снимка БГНЕС, архив

При съвместна акция на ГДБОП и прокуратурата са конфискувани 122 кг марихуана на стойност 2.4 млн. лева.

Тя е била предназначена за вътрешния пазар. Марихуаната е прибрана след акция в с. Струмяни и Кулата, трима са задържани за 72 часа, предаде БГНЕС.

Окръжната прокуратура – Благоевград съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ на МВР (ГДБОП) проведе днес брифинг по повод водено досъдебно производство за наркоразпространение.

Престъпните деяния са извършени на 11 октомври, а късно вчера са привлечени като обвиняеми трима – жена на 45 години с инициали Д.С. , мъж на 45 години с инициали М.Б. и още един мъж – В.Г. на 53 г.

На 11 октомври в село Струмяни срещу хотел „Карелия“ жената и 53-годишният мъж са разпространили 5 кг. марихуана. В дома на мъжа е открита още марихуана, а в дома на жената е имало 15 000 лв. и везна.

В дома на 45-годишния мъж е открит 2,7 грама кокаин. Мъжът е от село Кулата и имал имот там.

Той е живял на семейни начала с обвиняемата, която е от Сандански.

В Кулата са открити 117 кг марихуана, укрита в бидони, чували и кофи. Открита е машина за отделяне на листата от цветовете на наркотичните растения.

Организираната група е следена от началото на годината. Те са пласирали стоката основно в Сандански.

Един от задържаните – криминално проявен, е сочен за лидер на групата, който е осъществявал логистиката и търговията с дрогата. Другият мъж също е криминално проявен. Той вече е осъждан за притежание и разпространение на дрога. Осъден е и за каналджийство.

Жената не е осъждана. Единият обвиняем е реабилитиран, а другият – излязъл от затвора преди 2 г.

Сделките са извършвани лично от тримата обвиняеми. Дрогата е укривана в тайници на коли.

Две от лицата са отговаряли за разпространението на марихуаната и разпределението ѝ в количества – на едро и дребно. Третият е поддържал контакт с купувачите и сключвало сделки.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase