Снимка: БГНЕС

Полицията започна широкообхватна спеакция срещу престъпността в Разград и областта. Служителите на реда ще проверяват пунктове за черни и цветни метали, търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, свързана със законови нарушения.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се правят проверки, включително и за трафик на мигранти.

В засилените контролни действия са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция” и жандармерията. На териториите на Районните управления в Разград и Исперих функционират по четири контролно-пропускателни пункта, а в Районното управление в Кубрат те са пет.

Това е поредната акция, насочена към противодействие на престъпността, опазването на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията на областта.

При последната специализирана операция през септември бяха задържани трима души, един от които заради стрелба с пистолет в централната част на село Брестовене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase