Снимка: БГНЕС

Около 330 килограма канабис е открит при специализирана полицейска операция в Благоевградско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Действията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са извършени през вчерашния ден на територията на община Сандански. В землището на село Илинденци, община Струмяни, криминалисти при районното управление в Сандански са открили две обособени ниви със засадени 56 тревисти растения с общо тегло около 144 килограма в едната нива и 102 растения с общо тегло около 181 килограма - във втората.

На място е направен полеви тест, на който растенията са реагирали положително на канабис.

В хода на специализираната полицейска операция, от органите на реда е проверена и ползвана от 31-годишен мъж от санданското село Склаве селскостопанска постройка, намираща се в землището на селото, където в пластмасов бидон е намерена торбичка, съдържаща около 18 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От полицейските служители е проверено и жилището на мъжа в селото, като в една от стаите е открита около 13 грама суха тревиста маса, а в таванското помещение – около 3200 грама суха тревиста маса. Направеният полеви тест е отчел положителен резултат на канабис, а 31-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

От ОДМВР – Благоевград посочват, че за случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образовани досъдебни производства, а работата продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase