Снимка: БГНЕС

Служителите на митническия пункт "Капитан Андреево" задържаха 1147 опаковки контрабандни лекарствени продукти и 8200 къса (410 кутии) цигари, укрити под задните седалки и в багажното отделение на автобус с пътници, съобщиха от Агенция "Митници".  

Установено е, че контрабандните медикаменти и тютюневи изделия са пренасяли двамата водачи на автобуса.

Автобусът, който е с чужда регистрация, пристига на митническия пункт „Капитан Андреево“ на 31 юли около 16:00 часа, по маршрут от Турция за Германия през България.

В зоната за митнически контрол екипажът на автобуса и всички 54 пътници обявяват, че нямат нищо за деклариране. При извършената митническа проверка инспекторите откриват под задните седалки в салона на автобуса три кашона с 8200 къса (410 кутии) цигари с чужд акцизен бандерол, за които е установено, че са собственост на шофьора на автобуса – турски гражданин.

В хода на контролните действия в багажното отделение на автобуса са открити други три кашона, съдържащи общо 1147 опаковки лекарствени продукти, сред които инжекционни разтвори, таблетки и мехлеми за лечение на различни заболявания. Установено е, че те са собственост на втория водач на автобуса, също турски гражданин.

Контрабандните лекарствени продукти и цигари са иззети. Срещу двамата водачи на превозното средство са съставени актове за установените административни нарушения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase