Снимка БГНЕС, архив
fallback

Директорът на полицията в Пловдив Васил Костадинов няма да подава оставка, въпреки призива на вътрешния министър Калин Стоянов, предава Нова тв.

"Аз съм назначен по закон, в който "оставка" не съществува като понятие. Има други форми", посочи Костадинов.  

Шефът на пловдивската полиция се срещна с близки на убития в Цалапица Димитър Малинов. В разговора е участвал и шефа на полицейското управление в Стамболийски Ангел Керпиев. Той също е отказал да подаде оставка.

Oще по темата
Четири дни след началото на протестите в Цалапица, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов поиска оставките на директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и на началника на РУ – Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев. Като повод бе посочен "създалото се напрежение във връзка с действията на полицията след извършено на територията на районното управление тежко криминално престъпление, както и пропуски в работата досега".

Обявено бе и, че е разпоредена и проверка в областната дирекция, която да изясни в детайли предприетите от служителите действия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 9 месеца

Не знам, но специално прекраснияПловдив се нуждае от сериозни промени в полицията. Скоро бях жертва на престъпление там. Спаси ме патрулка, която ме закара в районното още в нощта на атаката. Полицейският инспектор, при когото се явих на сутринта веднага след нападението ми поиска само да му докладвам случая, не ме записа никъде, не подписах и не беше съставен протокол по сигнала ми. Ето още 1 хитър начин да се прикриват престъпления. Не ги регистрираш, просто и ефективно. Вече 8 месеца и тишина

13

Ами

преди 9 месеца

То има мноооооого за папкане как ще си ходи, вие пък ще му кажете кво да прави, я ги гледай ти нахалници искат да му спрат кранчето.... Ц ц ц

12

Анонимен

преди 9 месеца

"Аз съм назначен по закон, в който "оставка" не съществува като понятие."................Ахахха вярно е. Значи оставката трябва да си я подаде министъра.

fallback