Снимка: Агенция "Митници"

Митничари задържаха над 37 000 „маркови“ стоки, по-голяма част от тях облекла и 250 000 недекларирани бръснарски ножчета на МП Капитан Андреево при три проверки на товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

При един от случаите, на 12.07.2023 г., на пункта пристига на входящо трасе от Турция товарен автомобил с турска регистрация. Според представените документи от водача - турски гражданин, той превозва групажна стока от Турция за Словакия през България. При съвместни действия със служителите от ГД „Гранична полиция“ е извършена щателна митническа проверка. В хода на контролните действия митническите инспектори установяват в товара 35 колета, съдържащи 32 856 текстилни артикула с обозначения на защитени търговски марки, сред които дамски и мъжки тениски, панталони, чорапи, спортни комплекти.

В колетите са открити още 1924 чанти и 399 чифта маратонки със знаци на световноизвестни марки. Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. За случая ще бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки, съобщават от митниците.

В друг товарен автомобил, на 10.07.2023 година, при щателна митническа проверка, между декларираната стока, превозвана от Турция за Германия,  инспекторите откриват 2200 облекла с обозначения на световноизвестни марки. Текстилните изделия не са били декларирани т.е не са фигурирали в документите към товара и на практика са контрабанда. На водача- турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

При третият случай са открити 50 кашона, съдържащи 250 000 ножчета за бръснене. Кашоните, облепени с тиксо с надпис Gillette, са били укрити на различни места в шофьорската кабина и страничните долапи на полуремаркето на товарен автомобил, превозващ групажна стока от Турция за Германия. На шофьора – турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase