Снимка: МВР

Служители на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) неутрализираха престъпна група, занимавала се с изготвяне и разпространение на фалшиви документи, съобщиха от МВР.

Разкрита е работилница, иззети са компютър, принтер, скенер, ламинатор и множество материали за изработване на фалшификатите. Задържани са четирима души, на които Окръжната прокуратура в Шумен е повдигнала обвинения, допълват от вътрешното министерство.

На двама от участниците в групата е наложена мярка за неотклонение – на единия „задържане под стража“, а на другия – „парична гаранция“.

Специализираната полицейска операция е извършена на територията на областите Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Разград и Шумен на 8 юни. Документите са били предназначени за използване на територията на Европейския съюз.

При обиските и претърсванията на две моторни превозни средства и на шест адреса са намерени и иззети неистински български и чужди документи за самоличност – паспорти, лични карти и шофьорски книжки. На един от адресите е разкрита и работилница, използвана от групата за изготвянето им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase