Снимка: архив, БГНЕС

Камион с 27 мигранти е установен при рутинна проверка на полицията тази сутрин край Лясковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

За срок до 24 часа е задържан 35-годишният водач на камиона, който е от Димитровград. При проверката е установено, че той е шофирал след употреба на наркотични вещества. Срещу него е започнато бързо производство за употреба на наркотици и досъдебно производство за това, че незаконно е транспортирал чужди граждани през страната.

Мигрантите са посочили, че са от Афганистан. От тях 21 са пълнолетни, те ще бъдат настанени в бежанския център в Любимец, а шестимата непълнолетни ще останат в Дома за временно настаняване на непълнолетни лица в Горна Оряховица, уточни Марияна Христова, говорител на Областната дирекция на полицията.

Очаква се днес Районният съд в Горна Оряховица да гледа мярката за неотклонение на задържания водач.
(БТА, Марина Петрова)

 

Коментари Напиши коментар

6

Агент на Короната

преди 4 месеца

Те рутинно си влизат пък колко не са хванали може сами да прецените по нарастналшя брой на супер луксозните коли които се регистрират в кат

5

БравУс

преди 4 месеца

Точно на границата са ги заловили , докато я пресичат ....... Хвала на такива граничари като нашите ....... КАКВО ??? В центъра на България ги били хванали ? Граничарите ни не са хващали нарушител на българската граница от години ? Браво бе ! Заплати поне получават ли доблестните ни пазители на границата ..... Или те подкупите да не виждат кой пресича денонощно са им достатъчни ...... Всъщност ние изобщо имаме ли някой, поне един граничар да пази на границата ни ? Поне един ?

4

Анонимен

преди 4 месеца

Не може да бъде!