Снимка БГНЕС
fallback

Софийска районна прокуратура обвини 51-годишен мъж за измама, с която е нанесъл имотна вреда в размер на 13 000 лева, съобщиха от обвинението.

От 11 април 2023 г.  до 12:00ч. на 23 май 2023г. в ресторант в кв. „Симеоново“, обвиняемият А.Ц. с цел да набави за себе си имотна облага, се представял за длъжностно лице - „началник сектор в ГДБОП-МВР“ пред И.П.

Обвиняемият заблудил И.П., че е обект на оперативна разработка на ГДБОП-МВР, по която предстои реализация. Казал му, че, за да избегне това, И.П. трябва да му даде сумата от 20 000 лева. Двамата се разбрали сумата да бъде дадена на части и И.П. му дал 13 000 лева.

По случая е започнато разследване. обвиненият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Батман

преди 11 месеца

Сега разбрах новината правилно.. той се опитал как ще се чуства ако кандидатства за такава работа и направи тоя експеримент,, защото човека знаее че в такава сфера да си началник е добра заплатена и плюс бакшишите от хора които не разбират къде се истински те началниците защото реално пак няма ме такива

6

Анонимен

преди 11 месеца

А не е ли шеф? Може и курсант да е от школата за титани на мисълта,карал си е стажа.

5

Анонимен

преди 11 месеца

На този И.П. не му е чист косъмът, след като дава подкуп за да не го разследват. И какво се оказва? Един измамник се опитал да преметне друг измамник като му е поискал подкуп, уж за да му осигури чадър, така излиза.

fallback