Снимка: БГНЕС

Безпрецедентен обиск на клиенти в нощно заведение в Пловдив. Полицията затвори за пет часа нощно заведение. Клиентите се оплакаха, че са били унижени, като са съблечени чисто голи, преди да бъдат пуснати от органите на реда да си тръгнат, предаде NOVA.

"Спряха музиката и наредиха всички в колона. Започнаха да проверяват всеки и не ни пускаха да си ходим. Това продължи дълго време. Абсолютно всички бяхме събличани - за мен това не е нормално и е унизително", обясни клиентка на заведението.

"Съблякох си панталона, накараха ме да клекна и ми издадоха протокол. Това се случи с всички останали. Не ми е приятно, не се чувствам окей", добави друг клиент.

Мъж, работещ на входа на заведението, каза, че полицаите са нахлули, спрели са музиката и са започнали да се държат арогантно. "Закараха ме в тоалетната и ме накараха да си сваля гащите. Чисто голи - мъжете ни караха да си сваляме панталоните и гащите и да клякаме", добави той.

От полицията обявиха, че става въпрос за специализирана полицейска операция, свързана с наркотиците. Образувани са три досъдебни производства.

"Никога до момента не е имало подобна акция. Забраниха на хората в продължение на пет часа да напускат обекта. Беше ограничен и достъпът до санитарните помещения", подчертаха от ръководството на нощното заведение.

По разказа на една от сервитьорките тя е започнала да прави клип с телефона си, когато полицай отишъл при нея и я предупредил да изтрие записа, или в противен случай ще бъде задържана и отведена в районното управление.

"Снимала съм само клиенти след тяхното изрично съгласие. Лица на полицаи не съм снимала. Заплашиха ме, че ако не изтрия клипа, ще ме арестуват. Удариха ме през ръцете. Близо 400 души бяха проверявани и събличани в продължение на пет часа. Лично аз ще пусна жалба", разказа потърпевшата.

Нейна колежка допълва, че униформен сужител я спрял на паркинга и ѝ казал, че ще трябва да бъде поемно лице.

"Обясни ми, че нямам право да откажа и ако откажа ще ми бъде съставен акт. Заведоха ме в районното, където трябваше да наблюдавам как претърсват и обискират чисто гола жена... гледката беше потресаваща", споделя служителката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase