Снимка: Агенция "Митници"
fallback

Голямо количество препарати за растителна защита без документи за произход е открито при извършен съвместен контрол. Действията са осъществени от служители на ГДБОП, БАБХ и Агенция "Митници".

Проверката е извършена през вчерашния ден на територията на Велинград. В процеса на предприети действия в частен имот е установено голямо количество препарати за растителна защита без документи за произход. Служители на БАБХ са констатирали, че тези препарати не са разрешени за използване в рамките на Европейския съюз, съобщиха от митниците.

С цел освобождаването им за продажба те са били преопаковани и етикирани, съгласно изискванията на действащото законодателство за разрешаване пускането на пазара и употребата на продукти за растителна защита. Открити са: 1191 литра течни хербициди;  452 кг прахообразни хербициди;  3587 литра инсектициди и 50 кг фунгициди. Иззети са и множество празни бутилки, етикети, холограмни стикери на различни производители, капачки и уреди за затваряне и лепене на бутилки.

В хода на инспекцията са установени и 455 кутии цигари от различни марки без български акцизен бандерол.

По случая са образувани две досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

Има препарати силно канцерогенни, забранени и в САЩ и в Европа, но тук си ги ползваме. Някой ако се чуди защо сме първи по болни от рак в Европа, това е една от причините. Няма кой да контролира и да предпазва обществото.

5

Анонимен

преди 1 година

от Турция главно контрабанда, с помоща на подкупните митничари!да живее Чал.г.ария!

4

В.

преди 1 година

Откъде идват?

fallback