Снимка БГНЕС
fallback

Мъжът, избягал от затвора в Пазарджик преди дни, е успял да обере възрастна жена в София, преди да го заловят отново. Това става ясно от публикация във Facebook на столичната полиция.

Мъжът бил на облекчен режим в затвора в Пазарджик, където лежал за поредица от кражби и грабеж. Работел на външен обект, но на 6 април не се върнал.

Следите му се губели, докато на 10 април в района на парк „Витоша“ в София не нападнал възрастна жена. Ударил я с камък по главата и отнел дамската й чанта. В нея имало мобилен телефон и други лични вещи.

В резултат на бързите и адекватни действия, служителите на Шесто РУ влезли в дирите на извършителя и вчера, 11 април, го задържали в столицата. Част от отнетите чужди вещи били намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем. Наложена му е мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

пияница мистик

преди 1 година

До Vlad Tepes === Абе има нещо вярно за свободния режим, транспорта до някой цех за врати да бачкаш, ама всички пропускате, че на месец взимат макс 300 лева, щото другото държавата ти го удържа за храна, ток и топло през зимата. Така че и Казичене не е пионерски лагер. А недай си боже да те вкарат в Банишора, ама ей там, вътрешната сграда да видиш какво е истинска гaд

8

Vlad Tepes

преди 1 година

Настанените в общежития открит тип могат да работят на външни обекти без охрана. Нормално работодателят или общежитието осигурява транспорт до работните места сутрин и обратно вечер. Виновен е съдебният състав, разрешил настаняване в такова общежитие на рисков затворник.

7

За поредния обир

преди 1 година

на рецидивиста разбрахме. А с ударената по главата с камък жена какво е станало? Жива ли е, в какво състояние е? И този пак ли ще бъде съден само за обир?

fallback