Снимка БГНЕС
fallback

Полицаи си организираха зрелищна гонка на крадец, тероризирал търговските обекти с дребни обири. След продължително 14-часово преследване и издирване екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча успяха да задържат мъжа, в чието досие има над 40 жалби за обири, повечето с взлом.
От началото на месеца на територията на Стрелча били документирани две кражби, извършени по идентичен начин - след взлом на вратите, извършителят отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди 4 часа на 20 март в РУ-Панагюрище постъпил сигнал от частна охранителна фирма за задействана сигнална система на магазин в центъра на града. Автопатрул от участъка в Стрелча пристигнал на мястото и екипът предприел заградителни действия.

Униформените успели да засекат извършителя, който бързо изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. За локализирането и задържането му били мобилизирани служители от криминална и охранителна полиция при РУ в Панагюрище и местния участък. Включен бил дори полицейски служител със следово куче, съдействие оказали и лесничеи от близките горски стопанства.

Един от тях засякъл беглеца и незабавно информирал униформените. Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево е задържан 43-годишен мъж от Пловдив с богато криминално минало.

Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби, осъждан, като му е налагано и наказание „лишаване от свобода“, съобщават от полицията. Той е задържан за срок от 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Антипедератор

преди 1 година

Хм,поредния прабългарин без мозък.Ще го побият малко в РПУ-то и ще го пуснат към маалата

15

Анонимен

преди 1 година

крадеш 5лв и те преследват 14ч, крадеш 20 млн и всичко е точно. Даже не те закачат.

14

Анонимен

преди 1 година

Хванали крадец на дребно, понеже такъв на едро не могат и не им се позволява. Иначе се правят екшъни за залавяне на цаци по подобие на петокласен холивудски филм.

fallback