Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 1 366 773 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

На 27 февруари на Митнически пункт Капитан Андреево пристига влекач с хладилно полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия през България за Турция. По метода "анализ на риска" камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на хладилния агрегат са открити пакети с пачки евро с различен номинал. Общото количество на откритата валута е 698 820 евро с обща левова равностойност 1 366 773 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково - Териториално отделение - Свиленград.

Шофьорът, който е 40-годишен турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase