Снимка: БГНЕС
fallback

Криминалисти от Луковит разкриха оборудвана наркооранжерия в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

На 21 февруари, в хода на провеждаща се специализирана операция за пресичане на незаконното производство и разпространение на наркотични вещества, служители на Районното управление в Луковит са извършили претърсване в частен имот в село Дъбен, обитаван от 85-годишен мъж.

В стопанска постройка към къщата полицаите са открили оборудвано помещение с отоплителна, вентилационна, напоителна и осветителна техника, в което се отглеждат 158 растения от рода на конопа. Растенията са с височина около 160-180 см. При тестване с полеви наркотест резултатът е бил положителен за канабис.

Всичките 158 канабисови стръка са иззети и предстои експертна справка да изясни общото им тегло.

В хода на процесуално-следствените действия е извършено претърсване и в друг имот в селото, обитаван от 40-годишен мъж, където полицаите са открили и иззели метална кутия, съдържаща суха зелена тревиста маса, с бруто тегло 3 грама, която при тестване с полеви тест е реагирала на канабис.

Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа в районното управление в Луковит, където е образувано и досъдебно производство.

Работата по случая продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Ловеч.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

В заглавието - в Луковит разбили наркооранжерия, в текста не била в Луковит, а в с. Дъбен. И тоя с 3-те грама, може човекът като лекарство да го е ползвал.

6

Анонимен

преди 1 година

на 85 лета, ако не се напушиш, кога. Дядото, ако получаваше пенсия, като заврения зет Пепеляшко, нямаше да му се налага да прави такива неща.

5

Анонимен

преди 1 година

Леле за три грама изсушена тревица задържали човека... А виж, за милиарди няма закони

fallback