Снимка: Агенция "Митници"

Окръжна прокуратура - Хасково е привлякла като обвиняеми двама български граждани за опит за контрабанда на марихуана, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят с двамата мъже – на 35 и 46 години, е от 15 януари, когато на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" пристига лек автомобил  "Форд Галакси", в който пътували от България за Турция двама мъже - български граждани.

По информация на пресцентъра на Агенция „Митници“ превозното средство е селектирано  за щателна митническа проверка, при която в резервната гума са открити 16 полиетиленови вакуумирани плика. Пликовете съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.

Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4,820 кг и е на стойност 19 280 лева.

Двамата мъже и превозното средство, послужило като средство за извършване на нарушението, са задържани.

От Окръжна прокуратура – Хасково уточняват, че двамата задържани са със 72-часова мярка за задържане, а по случая е образувано досъдебно производство, което се извършва от разследващ митнически инспектор.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase