Снимка: БГНЕС

Кетамин, метаамфетамин и канабис са открити по време на спецоперация във Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Във вторник пред блок в ж.к. "Сениче" във Враца е спрян лек автомобил, управляван от 29-годишен мъж от с. Сухаче, общ. Червен Бряг. В колата пътувал и 33-годишен жител на същото село. При обиска на автомобила е открит плик с 1 килограм суха листна маса, която при направения полеви наркотест е реагира на кетамин.

Пробата с техническо средство за употреба на наркотични вещества от водача отчела положителен резултат на амфетамин.

При последващо претърсване в апартамент в София, обитаван от едно от лицата, са намерени и иззети електронна везна, пликове съдържащи метамфетамин и кетамин. Образувано е досъдебно производство.

Същия ден след оперативно-следствени действия, в района на Кооперативен пазар-Мездра, са установени четирима човека, един от които, при появата на полицейските служители, изхвърлил пликче, съдържащо топчета канабис. При извършения оглед на мястото, в шахта на строеж е намерен и иззет плик, съдържащ топчета канабис.

При последващи издирвателни мероприятия, в частен дом в Мездра са намерени и иззети 43 топчета канабис и електронна везна. От всички лица са снети писмени сведения.

Двама от тях са задържани за срок до 24 часа в РУ - Мездра. Продължава работата по изясняване на случая. Образувани са две досъдебни производства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase