Снимка: БГНЕС
fallback

Полицейски служители разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана в тетевенското село Голям извор, съобщават от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Това е станало по време на специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотици. За срок до 24 часа е задържан 42-годишен мъж.

При претърсване на адрес в селото служители на районното управление на МВР в Тетевен са установили на един от етажите в къщата в затворено помещение работеща инсталация, предназначена за отглеждане на култивирани растения от вида на конопа. Инсталацията е снабдена с лампи, захранващи блокове и таймери за регулиране на процеса на осветление, отопление и напояване.

Намерени са 81 саксии със засадени в тях растения от рода на конопа, с височина от 0,61 до 1,20 метра, като при направен полеви тест те са реагирали положително на канабис. В хода на процесуално-следствените действия, на различни места в имота полицаите са намерили и иззели още 14,556 кг. суха зелена тревиста маса, опакована в различни по размер чували, реагираща отново на канабис.

Наркотичните вещества, както и цялото оборудване, са иззети по съответния ред.

По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Ловеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback