Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Седем души, сред които и ръководителят на престъпна група за каналджийство, са задържани при акция на полицията и прокуратурата. Петима имат съдебно минало и са осъждани по няколко пъти, каза заместник градският прокурор Христо Кръстев.

Вчера имаше редица обиски и разпити, каза Христо Кръстев, цитиран от БТА.

Разследването е започнало преди няколко месеца, посочиха от прокуратурата.

Заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов обясни, че оперативната работа по групата е започнала в началото на годината. По думите му лидерът на групата е получавал по 2500 евро за всеки преведен през границата. За него оставали 1500 евро, след като се разплати с останалите членове на групата. Става дума за 16 случая на превозване на мигранти, каза Николов. Така са обвинени 15 души, подпомагали групата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

А украински фашаги защо не ги проверяват ,а тук се ширят като призобемикоме ,гадове

19

Анонимен

преди 1 година

За гольо и с Шенген и без Шенген си е все същото. Но виж за управляващите мутро-мафиоти това не е така. Без Шенген няма да има пачки и кюлчета за усвояване.

18

Анонимен

преди 1 година

Ми че то е толкоз просто Бе - каналджията 10 г Затвор ,а мигрантите обратно през дупката в Тюркие ,с по един шут в г....зя ! Като се разчуе и Край -никой нема да смее да си го помисли даже ! -но , парата върви и нагоре и мн висше стоящи лапотят от тоя параграф

fallback