fallback

Стоки с лого на защитени марки иззеха икономическите полицаи от хасковската дирекция, съобщават от Областната дирекция на полицията в Хасково.

При проверка на къща на улица „Чайка“ в Харманли, в пристройка към дома, обособена като шивашки цех, са намерени 151 артикула с надпис и лого на запазени търговски марки, без разрешение на правопритежателя. Собствениците им – мъж на 47г. и жена на 46г., са предали текстилните изделия с протокол на разследващите по образуваното досъдебно производство.

Проверките по линията са продължили в Свиленград. Местните полицаи са спрели за проверка автобус „Мерцедес“, шофиран от 45-годишен турски гражданин. В багажното отделение на колата след щателна митническа проверка са открити 1836 чифта чорапи и 156 дамски чанти, забранени за внос и без документи от маркопритежателя.

Митническите служители са ги иззели, а на водача е съставен акт по Закона за митниците.

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми. Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР.

Практиката е за тези случаи да бъдат информирани правопритежателите на марките, а стоките да бъдат унищожавани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 1 година

Селььоо ми е тениската, хахаха

8

Анонимен

преди 1 година

На тва с марковите дрехи му мина модата преди 15 години. 80% от населението носи дрехи на по 10 години и не му дреме. Е в момента съм с маратонки адидас от промоциите за 60 кинта с панталон ВъйКики за 10 лева на 10 години тениска на *** на 5 години за 20 кинта и суитчър куча марка от втората ръка купен преди 6 години за 30лв. Не можаха да ме промият да гледам логото. Гледам дали е памук и ако е знам, че ще изкара поне десетилетие, а ако няма лого още по-добре.

7

рап

преди 1 година

До 100% бай *** Е явно не е патрон като тебе само от мола да си купува анцузи.

fallback