Снимка: БГНЕС
fallback

Турски гражданин е задържан за незаконно държане на цигари без български акцизен бандерол в района на Видин, съобщават от Апелативна прокуратура - София.

По искане на Районна прокуратура - Видин съдът е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него и той е привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за извършено престъпление.

На 29 октомври,  на ТИР Терминал - Видин в Северната промишлена зона в града, управляваната от турския шофьор товарна композиция от влекач и полуремарке е била селектирана за проверка от митническите служители, уточняват в съобщението.

В хода ѝ са били открити незаконно държани от него 330 кутии с цигари от различни търговски марки. Акцизната стоката била без български бандерол. Стойността на предмета на престъплението възлиза на 3 248 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор чуждестранният гражданин е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан.

Разследването продължава под надзора на прокуратурата, уточняват в съобщението.

За последните два месеца в четири случая митничарите на Граничен контролно пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост 2" задържат голямо количество цигари, облепени с български акцизен бандерол. Във всичките случаи цигарите са укрити в моторните превозни средства, в конструктивни кухини на автомобилите, в купето и в багажа на пътуващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 година

Голям удар, хахаха

1

Цигански чалъм -

преди 1 година

Турски гражданин.!.

fallback