Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общо 8533 превозни средства са проверени за изминалото денонощие в акцията на пътна полиция за спазване на Закона за движение по пътищата. Установени са 29 души, седнали зад волана след употреба на алкохол, и други шестима – под въздействието на наркотични вещества, съобщиха от Министерството на вътрешните работи.

За последното денонощие са тествани общо 11 105 водачи и пътници, съставени са 2019 фиша и 594 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори, напомнят от МВР.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, постъпили до 16:00 часа днес.

Според данни на МВР през последното денонощие в пътни инциденти са загинали двама души, а 21 са ранени. Осемнадесет са тежките катастрофи по пътищата на страната през изминалите 24 часа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Чудо

преди 1 година

С това заглавие, направо ме убихте. Как пияните ще спрат полицайте. Не грамотни сте днес.бг

10

Doko doko

преди 1 година

Ами то на мен и един ми трябваше не знам дали беше разсеян, но ме събра на капака и сега гипс и си кибича на леглото . А иначе вероятно мен ще изкарат виновен, те пешеходците винаги виновни

9

Влади

преди 1 година

Ками, я кажи как се печелят рубли в този сайт , да взема и да стана журналист. То в сравнение с тебе , съм професор по българска граматика. Значи мога да съм журналистче във вашия сайт.

fallback