Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" откриха контрабандни агропрепарати и текстилни изделия за над 131 000 лева при проверка на товарен автомобил, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Случаят е от 21 октомври, когато на пункта пристига камион с българска регистрация, който по документи превозвал строителни материали от Турция за България.

Камионът е селектиран за щателна митническа проверка. При нея се установява, че освен декларирана стока в товарното помещение има недекларирани пакети в разфасовки по 1 кг - общо 1275 кг, и пластмасови туби с общо 852 литра препарати за растителна защита.

Открити са и кашони с недекларирани текстилни изделия – 1590 мъжки боксерки и 990 бикини. Според извършената оценка от вещо лице стойността на контрабандните препарати и текстилни изделия е 131 526 лева. По случая е образувано досъдебно производство, уточниха от митницата.

Предишният случай с контрабанда на агропрепарати на "Капитан Андреево" бе на 29 август т. г., когато в тир от Турция за Сърбия бяха открити над 2,2 тона химикали за растителна защита, припомня БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase