Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Жителка на Харманли на 32-годишна възраст е задържана за подпомагане на чужденци незаконно да пребивават в страната, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера около 19.00 часа, униформени служители са проверили жилището ѝ на булевард "България".

Жената е установена в момент на напускане на апартамента си, а в него са намерени петима мъже на възраст около 30 г., самоопределящи се за сирийци, без документи за самоличност.

Незаконно пребиваващите мигранти са задържани в управлението за изясняване на самоличността им. Работата по случая продължава, предава БТА.

Предишният случай със задържани на същото основание в Харманли бе на 30 август т. г. Тогава органите на реда арестуваха мъж, който предоставил вилата си в местността "Старите лозя" край града на седем нелегални сирийци.

Впоследствие бе задържан и още един жител на Харманли, който пък преди това извозил групата от района на границата с джип до постройката, в която били настанени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 година

Що? Ако бяха укри, щяха да я показват по тв, че върши добро дело и да я дават за пример. Ама на сирийците не може да се помага. Друго качество ли са? Едни бежанци законни, други незаконни.....кой как ги определя....

9

Много е интересно

преди 1 година

Там кмета #КОЙ е

8

Анонимен

преди 1 година

А тия който подпомагат Украински бежанци държавата ги финансира!! Е нема такава държава!!

fallback