Снимка: БГНЕС
fallback

Голямо количество стоки с лого на защитени марки са иззети при проверки на полицията в област Хасково през изминалите почивни дни, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.

Броят на брандираните артикули е общо 8817.

Част от тях – 8333 парфюма и 270 вида текстилни облекла, са конфискувани от криминалисти от хасковската дирекция в района на автомагистрала "Марица" в посока София. Дрехите и тоалетните води са намерени при проверки на два автомобила със сливенски регистрации, управлявани от 32-годишен гражданин на Харманли и 47-годишен от Любимец.

Двамата водачи са предали стоките, за които нямат разрешение на правопритежателя, на разследващите с протокол.

Останалите 214 различни по вид артикула с надпис на световни търговски марки са конфискувани на 21 октомври в Димитровград. В района на Неделния пазар в града те са проверили маса и павилион с оставените за продажба дрехи и чорапи с лого и надпис.

Собствениците им – 46-годишна жена от Нова Загора и мъж на 51 г. от Сливен са предали стоките с протокол. По случаите са образувани четири досъдебни производства.

Фалшифицираните стоки на световни брандове са характерни за региона на Хасково. Те биват внасяни от Турция или произвеждани в малки местни фирми.

Най-често се пласират на Неделния пазар в Димитровград, където случаи с открити от полицията такива артикули има почти всяка седмица, сочат информационните бюлетини на МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Коментар

преди 1 година

Сега ще ги купувате от магазините на жените на милиционерите!Анцузи Adibass и парфюми Kalwin Klain))Интересно тез "запазените марки" плащат ли на държавата нещо че държавната милиция да ги пази,която взема заплатите си от моите данъци !?

4

Анонимен

преди 1 година

като има защитени марки, има и защитени хора които щом са си платили не ги пипаме

3

АнонимЦИГАНЕТОен

преди 1 година

то къдели несе продават такива стоки търговище има фирми на едро продават турски менте стоки ПАРФУМИТЕ ОТ ГОДИНИ ПРИСТИГАТ СЪС АЖТОБУСИТЕ НА АВТОГАРАТА

fallback