Снимка: Pixabay

"Много деца стават жертви на киберпрестъпления", коментира киберекспертът и дългогодишен ръководител на отдел "Киберпрестъпност” в ГДБОП Явор Колев пред БНР.

Той е и директор ИТ и киберсигурност в една от големите застрахователни компании, чиято социална кампания "Пази детето в интернет“ стана победител в осмото издание на конкурса "Застрахователи за обществото“.

"Кампанията започна в края на миналата година. Една от причините за нея е повишеното ниво на киберпрестъпността. В доклада на Европол от миналата година пише, че с над 300% са се увеличили киберпрестъпленията в цял свят, в това число и престъпленията срещу деца. Това ни даде основание да продължим тези социални кампании, с които нашата компания се ангажира, а именно "Пази детето на пътя“ и "Пази детето в интернет“, тъй като проблемът е сериозен. През първия етап на кампанията успяхме да се срещнем с над 100 000 деца, родители и учители в различни региони и населени места. Цел на кампанията е да достигне до всяко едно дете, всеки един родител", посочи Колев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase